Interactieve video

Video kent iedereen. Je kunt het inzetten als promo, informatief of een verslag van een evenement. Je kijkt dan een video van begin tot het eind. Een video moet je publiek blijven boeien van begin tot het einde. En dat is best lastig. Maar wat als je video interactief zou zijn? Door mensen de keus te geven wat ze willen zien kun je heel gericht informatie verstrekken.

Wat is interactieve video?

Een goed voorbeeld is camping de Hertshoorn. Zij richten zich op verschillende doelgroepen, nl: gezinnen met jonge kinderen, gezinnen met tieners en mensen die op een bijzondere plek willen overnachten. Hoe kun je nu drie groepen bedienen met maar een video? Door de video interactief te maken bepaald de kijker zelf welk pad hij bewandeld.

Op deze manier kijken mensen langer naar je videocontent en kun je ze makkelijker leiden naar de plek waar je ze wilt hebben bv: een boekingssite of een site met meer informatie over een product.

Hoe zet ik interactieve video in voor mijn bedrijf?

Wat je in de gaten moet houden bij het inzetten van elk gadget is dat het niet moet draaien om het gadget zelf maar hoe bereik je je doelgroep.

  • Niet meer dan drie keuzes per knooppunt in je interactieve video
  • Zorg voor herkenbaarheid door de huisstijl te verwerken in de interactieve video
  • Werk toe naar een call to action

Meer info

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag op weg.

About the Author

Marieken Smeets