ROC ICT en Media

Instructievideo ROC ICT en Media

‘Ik wil je mijn complimenten geven over de opgeleverde filmpjes. Ze worden goed ontvangen ook binnen de gehele organisatie.’ – Paul van Gestel, directeur ROC ICT en Media 

Instructievideo

Het ROC ICT en Media in Tilburg liep tegen het probleem aan dat hun leerlingen vaak stapels papieren moeten doornemen. Alleen op deze manier kunnen ze zich goed voorbereiden op hun stageperiode. Veel leerlingen vielen hier op uit. Ze ontwikkelden een programma waarbij de leerlingen op een andere manier werden voorbereid op hun stage. Het enige wat nog nodig was een aantal video’s om deze lessen te kunnen ondersteunen.

Gebruik een metafoor om je verhaal beter over te brengen

In plaats van het proces van stage tot afstuderen op een statische manier te vertellen, hebben we gekozen voor een aantal metaforen. Als leerling moet je namelijk wel over een drempel heen om te kunnen solliciteren. Het lijkt wel een muur waar je niet doorheen komt. Deze muur hebben we echt gebouwd. De leerling haalt een aantal blokken uit de muur waardoor de muur makkelijk te doorbreken is en als laatste barst hij door de muur heen en is hij klaar voor zijn sollicitatiegesprek.

Klant luistert liever naar een goed verhaal

Bij het overbrengen van de boodschap is het belangrijk dat je hem goed verkoopt. Want of je nu iets wil verkopen of andere informatie wilt overbrengen een klant luistert beter naar een goed verhaal dan naar puur de droge feiten. Bij het vertellen van een verhaal wordt een ander deel van je hersens geactiveerd dan wanneer iemand alleen feiten opsomt.

VideoNova zorgt ervoor dat jouw verhaal jouw doelgroep raakt

Wil je echt je doelgroep raken? Meer klanten werven en meer inkomsten binnenhalen? Dan heb je een goed doordacht communicatieplan, één waarin video een hoofdrol speelt. VideoNova geeft je inzicht in hoe jij het beste je klant kunt benaderen en hoe je met jouw verhaal jouw doelgroep raakt.

Wil je ook gebruik maken van storytelling in jouw videomarketing? Neem contact op en we helpen je graag verder.