Moet ik per se in beeld?

Moet ik per se in beeld?

Een vraag die me heel vaak gesteld wordt is, ‘moet ik per se in beeld’? Dat is een goeie vraag, want is het nodig om te gaan vloggen als je een video wil maken over je bedrijf. En het mooie is, als je niet wil dan hoeft dat niet. Er zijn nog andere manieren waarop je video kunt gebruiken binnen je bedrijf. Een misvatting is het dat je MOET gaan vloggen over je bedrijf. Je kent ze wel die video’s van vooral coaches en zelfbenoemde goeroe’s die maar al te graag in de camera vertellen waarom je het beste naar hun kunt luisteren. In het geval van een coach kan het soms nodig zijn om jouw klant via die manier te overtuigen, maar wat als je in een andere branche werkzaam bent?

Laat het klantvoordeel zien

Klanten willen niet altijd de ondernemer van een bedrijf in beeld zien. Zij willen zien wat voor product of dienst ze bij jou kunnen kopen en vooral welk voordeel dit voor hen oplevert. Daarbij is het belangrijk dat je als bedrijf laat zien waarom je onderscheidt van de rest. Stel je bent kapper, maar er zijn nog 20 andere kappers bij jou in de buurt. Waarom zou ik dan voor jou kiezen? Dat kan bijvoorbeeld zijn, omdat jij de beste bent in het maken van een Rockabilly hairstyle. Dus praat er niet over, maar laat zien waar je in uitblinkt.

Laat het zien met video

Wees niet bang om video in te zetten om je doelgroep te bereiken. 75 % van de facebook gebruikers bekijkt dagelijks een online video en 55 % wekelijks. Video wordt drie keer beter bekeken dan een bericht met een foto of een bericht met alleen tekst. Door video in te zetten wordt jouw bedrijf beter zichtbaar en zal jouw doelgroep zich eerder aangesproken voelen.

Videomarketing

Wil je graag jouw videoplan professioneel in de markt zetten? Meld je aan voor onze training ‘videomarketing met je smartphone.

Meer info vindt je hier.

beeld

 

 

About the Author

Marieken Smeets