Klanten zijn net mensen

Klanten zijn net mensen

Je wilt graag dat je klanten je video bekijken en liefst tot aankoop over gaan, maar hoe doe je dat als je klanten andere bedrijven zijn? Zo’n bedrijf neemt je natuurlijk niet meer serieus als je niet met alle feiten en kennis over je product aankomt, of is dat zo? Je klanten en prospects zijn ook gewoon mensen die door dezelfde technieken getriggerd worden als in een B2C-omgeving. Ook zij kopen liever iets van een merk waar ze een positieve associaties mee hebben.
Onderstaand filmpje is een goed voorbeeld. Het heeft alle succesfactoren van een goede bedrijfsfilm gecombineert:

  • Humor en lichte zelfspot. Humor schept of verhoogt een gevoel van intimiteit en sympathie en vermindert negatieve gevoelens en gedachten waardoor er positieve merkassociaties ontstaan.
  • Unique selling points. Laat de USP van je bedrijf terugkomen in je video. De boodschap blijft beter hangen als iets gevisualiseerd is. Dit noem je high contingency awareness.
  • Goede videokwaliteit. Mensen kijken liever naar mooi gemonteerde beelden dan naar amateuristische video’s van smartphonecamerakwaliteit. Dit betekent overigens niet dat er altijd een enorm budget nodig is om een kwalitatief goede video te maken.
Wil je meer informatie over het maken van jouw bedrijfsfilm en hoe je jouw klanten het beste kunt bereiken? Neem dan contact op.
klanten

About the Author

Marieken Smeets