Waar haal je de inspiratie vandaan voor mijn blog?

inspiratie

Waar vind ik inspiratie voor mijn blog?

Ok, je hebt voorgenomen om voor je bedrijf elke week een blog te schrijven. Vol goede moed zit je op maandagochtend achter je pc en dan …. Waar moet ik in godsnaam over schrijven? Wat heeft mijn doelgroep nodig? Hoe kan ik iets schrijven dat veel mensen aanspreekt? Waar haal ik de inspiratie vandaan. Hier zijn drie tips om het blogschrijven makkelijker te maken en te schrijven wat je doelgroep aanspreekt.

Tip 1: Bedenk een aantal tips. Klanten willen heel graag geïnformeerd worden, voordat ze bij jou iets kopen. Daarbij maakt het niet uit wat voor dienst of product aanbiedt. Jij bent namelijk de expert op jouw gebied. Welke tips kun je verzinnen die te maken hebben met het gebruik van jouw artikel of workshop kun jij delen? Als voorbeeld nemen we een schoenmaker. Hij heeft een drietal tips die vertellen hoe je schoenen het beste kunt beschermen als je gaat hiken. Een ander goed voorbeeld is Saskia, die ijsclinics geeft. Zij geeft onder andere tips hoe je warm blijft tijdens een ijsmarathon.

Tip 2: Ga er op uit. Inspiratie komt niet altijd maar aanwaaien. Daar moet je iets voor doen. Dus ga er op uit. Kijk bij je concurrenten. Hoe pakken zij het aan. En kijk ook bij andere beroepsgroepen. Wat kun je leren van de werkwijze van een dansleraar, wanneer je zelf koekjes bakt? Zelf ga ik er regelmatig op uit om inspiratie op te doen. Zo was ik laatst bij De Pont in Tilburg. Dit museum voor moderne kunst heeft me de inspiratie gegeven om samen met mijn partner een nieuwe workshop op te zetten, waarbij je met behulp van je smartphone alledaagse zaken in een ander daglicht stelt.

Tip 3: Begin: Wachten op inspiratie is overschat. Een van de beste manieren om inspiratie tot je te laten komen is door gewoon te beginnen. Begin met een brainstorm. Bedenk een aantal onderwerpen die je te beginnen schieten en schrijf deze op. Pik de drie meest interessante eruit en je genoeg inspiratie voor de komende drie weken.

Wil je met je  inspiratie in de praktijk aan de gang? Neem dan deel aan een van onze workshops. Klik hier om je aan te melden.

About the Author

Marieken Smeets