videomarketing

Daar zorg ik voor: dat jouw verhaal jouw doelgroep raakt

Waar zijn jouw klanten naar op zoek? Hoe zet jij jouw product in de markt, zodat het je klanten echt aanspreekt? Dat doe je door het creëren van vraag naar jouw product. Je zet je product zo in de markt dat de klant centraal staat. Videomarketing kan hierbij een hele handig tool zijn om te laten zien hoe jouw product aan de behoeften van de klant voldoet.

Een goed voorbeeld van een multinational die video als tool gebruikt om vraag te creëren, is Red Bull. Dat bedrijf weet heel goed wie zijn doelgroep is en maakt video’s die geen of weinig raakvlakken hebben met hun energiedrankje, maar des te meer raakvlakken met hun (voornamelijk jonge) publiek.

maar hoe weet je nu hoe je jouw doelgroep het beste aanspreekt in een video? Daar kan ik je bij helpen.

Hoe doe ik dat?

Een goede video spreekt jouw klanten aan en geeft ze vertrouwen in jouw bedrijf. En vertrouwen wek je niet door alleen maar te vertellen wat je doet en welke diensten je aanbiedt. Samen met jou kijk ik wat jouw doelgroep is en waar hun interesses liggen. Daarna kijken we hoe we jouw product of dienst kunnen belichten vanuit de ogen van jouw klant.

Voorbeeld:


Restaurant de Wildebras wilde een filmpje dat haar klanten echt aansprak. Geen standaardfilm waarbij het aantal zitplaatsen in het restaurant wordt genoemd of continu gezegd wordt hoe geweldig het eten is. Het moest een filmpje worden waar de sfeer van het restaurant bijna tastbaar werd, dat het een echt familierestaurant is en natuurlijk dat je er heerlijk kunt eten. Al deze elementen werden gebruikt als onderdeel van het verhaal van een familie die een gezellig avondje uit zijn, waarbij papa en mama kunnen genieten van het eten op tafel en de kinderen zich vermaken op de speelzolder. Het resultaat is het bovenstaande filmpje. Hiermee spreekt restaurant direct haar klanten aan en stappen ze in de beleefwereld van jonge gezinnen die bij hen komen dineren.

Wil jij ook videomarketing voor jouw bedrijf?

legaal-pijl-nieuw                                                                  Ja, ik wil ook een bedrijfsfilm