Blog

 3 tips om succesvol emoties te gebruiken in je video blog

Een video blog moet mensen aanspreken. Ze moeten er door worden geraakt en getriggerd worden om verder te kijken. En, heel belangrijk, ze moeten een goed gevoel krijgen bij jouw bedrijf. Maar hoe zet je dit nu om in video?
De Staatsloterij maakt heel handig gebruik van emotionele marketing. Door de klant te ontroeren, krijg je het gevoel dat het geld van jouw lootje goed besteed wordt en zal je eerder een lot kopen.

3 tips voor emotionele video marketing:

Blijdschap:  Kijk naar je klantenbestand. Is er iemand die je misschien kunt verrassen? Een restaurant zou bijvoorbeeld een vaste klant kunnen verrassen met een speciaal vijfgangendiner voor twee. Nodig het gelukkige koppel uit. Ontvang ze met alle toeters en bellen en leg dit vervolgens vast op video. Je creëert good will onder je klanten en goede publiciteit. precies wat je nodig hebt om meer klanten en dus meer omzet binnen te halen.
Ontroering:  Zoek een goed doel dat je kunt steunen, bv. De Voedselbank, en verzin een persoonlijke actie waarbij je geld inzamelt voor het goede doel. Een fitnesscentrum kan bijvoorbeeld een sponsorloop houden, waarbij geld per kilometer wordt ingezameld.
Verbazing: Doe iets wat je niet verwacht in je branche. Verras mensen, ga uit je comfortzone. Stel je bent een kapster. Waarom maak je dan geen video waarbij je tijdens het knippen in zingen uitbarst, dansend door de kapperszaak gaat en je uiteindelijk met klanten en personeel in een flashmob belandt?

Het kan allemaal. Laat je fantasie werken en er is voor elk bedrijf een originele video te bedenken. VideoNova is heel sterk in het bedenken en ontwikkelen van een passende video voor jouw bedrijf.

Dus… heb je hulp nodig met het bedenken van een originele  en doeltreffende bedrijfsfilm, neem dan contact op met mij, Marieken Smeets. Ik zorg dat jouw verhaal jouw doelgroep raakt.

blog