6 tips om je huis sneller te verkopen

Jullie hebben besloten om te verhuizen en dus wil je zo snel mogelijk je oude woning tegen de best mogelijke prijs verkopen.  Met deze tips heb je de meeste kans dat de verkoop vlot verloopt

Tip 1: Van licht naar donker. Mensen houden van een lichte woning die rust uitstraalt. Ze associëren donker met angsten en negativiteit.  Dus open die gordijnen, zet planten opzij. Loop al je lampen na en vervang die tweede zon door een vriendelijk 40 watt lampje.  En heb je donkere muren, kozijnen of plafonds? Overweeg dan om deze wit te schilderen. Dat maakt een wereld van verschil.

Tip 2: Rust in de tent. In je leven verzamel je heel wat spullen. Dat erfstuk van oma en die verzameling modeltreintjes kunnen ervoor zorgen dat je huis er voor een potentiële koper rommelig uit ziet. Er is zo moeilijk een voorstelling te maken waar alle nieuwe meubels komen te staan. Maar gooi die spullen niet weg. Sla ze gewoon op; bijvoorbeeld op zolder of huur een box bij Shurgard.

Tip 3: Blinkend schoon. Zodra je woning een ‘èh jakkie of getver’ oproept dan vliegen de potentiële kopers de deur uit. Dus trek die rubberen handschoenen met roze veren maar aan en poetsen maar.

Tip 4: Repareren is verkopen. Je huis ziet er nu pico bello uit, maar er zijn misschien nog een paar dingen waar je mee leeft en ziet als eigenaardigheden van het huis.  Dat kan bijvoorbeeld een lamme deurkruk zijn, piepende scharnieren van de keukendeur of een lekkende kraan. Laat ze repareren en kopers zullen eerder een bod doen.

Tip 5: Geef elke ruimte een duidelijk doel. Klinkt raar, maar een koper kijkt naar wat hij met een woning kan. Hoeveel slaapkamers zitten erin? Is er ruimte voor een extra studeerkamer? Dus haal dat rommelhok (wat eigenlijk uw logeerkamer was) leeg en zet er een bed neer. Of zet alvast een bureau neer op zolder, zodat mensen een idee krijgen wat erin past.

Tip 6: Zorg voor goede foto’s en filmmateriaal. Kopers maken de beslissing over welk huis ze willen bezichtigen eerst op internet. Een filmpje triggert mensen eerder om een huis te bezichtigen dan alleen een fotosessie. Met een film kun je een kamer van meerdere hoeken bekijken en krijg je meteen een gevoel bij de woning.  Wil je meer weten? Dan kom je bij mij terecht. Ik heb een passie voor het maken van filmpjes. Ik zorg ervoor dat een filmpje van jouw huis bij jouw potentiële kopers terecht komt.

Vraag gratis een mini-video aan

Laten we in contact komen. Dan maak ik vrijblijvend een kort filmpje van je huis en zie je hoe ik te werk ga.

29890_08-11-10-TGA

About the Author

Marieken Smeets

3 Comments

Lauren de Bruijn

Leuke tips! Ik moet naar een andere stad verhuizen en nu wil ik mijn woning verkopen. Ik zal een advies hiervan opvolgen en donkere muren in mijn kamer in lichte kleuren schilderen om die visueel groter te maken. Ook moet ik al over mijn nieuwe woning in een andere stad denken — ik geloof dat het makkelijkst een kamer huren zal zijn. Hopelijk komt alles goed met mijn nieuwe woning en werk in een nieuwe stad!

Reply
Marieken Smeets

Bedankt Lauren en mocht je hulp nodig hebben met goed foto- of filmmateriaal dan help ik je graag.

Reply
Kiki Wals

Je idee om de muren wit te schilderen voordat ik mijn huis verkoop spreekt me aan! Ik wil mijn oude huis verkopen omdat ik net naar een nieuw huis ben verhuisd, maar eerst moet ik dat huis renoveren. Ik begrijp dat ik het gerenoveerde huis sneller en voor een hogere prijs kan verkopen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *