10 tips om stijlvol en goedkoop te trouwen

Wil je een glamour bruiloft, alleen heb je geen glamour portemonnee? Geen nood! Met een low budget bruiloft hoef je geen compromissen te sluiten. VideoNova geeft je betaalbare, goedkope en creatieve oplossingen voor jouw trouwdag.

Tip 1. Trouw buiten het seizoen: De meeste bruidsparen denken aan de lente of de zomer om hun bruiloft te plannen, maar een herfst- of een winterbruiloft is net zo mooi en een stuk goedkoper. Denk aan de mooie herfstkleuren in oktober of de prachtige luchten in februari. De meeste trouwlocaties zijn binnen en daarom hoef je het voor de temperatuur niet te laten.

Tip 2. Volg je eigen weg: Een standaardbruiloft? Dat doet iedereen al. Dus wees creatief. Trouw in het bos. Huur een kampeerboerderij af waar je een heel weekend kunt blijven met een grote partytent in de tuin waar je je feest kunt geven. Of geef je bruiloft op een boot of een vervallen kerk. Wanneer je niet de klassieke bruidslocatie kiest, betaal je ook niet de klassieke bruidstarieven.

bruidsvideo 01T
ip 3. Zorg voor een blijvende herinnering
Als je ergens je geld in wil steken is het wel de fotograaf of de videograaf, want die beelden blijven de rest van je leven bij je. Natuurlijk zeg ik dat ook als eigenaar van VideoNova, want ik kan veel leukere filmpjes maken dan die ene oom met die handycam :). Huur je mij in dan zorg ik ervoor dat jullie verhaal echt naar voren komt. Vraag meteen een gratis mini-video aan. Dan kun je me direct aan het werk zien. Maar heb je echt geen budget? Laat iedereen dan foto’s maken met hun smartphone en bewerk ze daarna allemaal op dezelfde manier na via Instagram. Op die manier creëer je eenheid in je fotosessie. Wees ook selectief. Waarschijnlijk krijg je honderden foto’s na je bruiloft. Kies alleen de mooiste eruit om in je fotoalbum te plaatsen.

Tip 4. Creatief met je bruidsboeket: Dit is het moment om de creabea in je los te laten. Maak een bruidsboeket van vilten bloemen of steek een hoop dinos op een stokje (als dinos je passie zijn). Of, nog gekker, laat het hele bruidsboeket weg. Waarom zou je de hele dag iets in je handen willen dragen. Dat geld kun je dan weer ergens anders besteden.

Tip 5. Goedkope bruidsjurk: Tuurlijk wil je net  zo stralen als Maxima op haar huwelijksdag, maar dat mag wel voor iets minder. Tegenwoordig zijn er al veel sites die jurken tussen de 500,- en 1000,-. www.arnhemsmeisje.nl is zo’n site. Maar je kunt ook kijken bij avondjurken. En bij Bonprix.nl heb een je hele betaalbare trouwjurken die je eventueel zelf kunt opleuken. Of wil je helemaal vintage? Struin dan tweedehands winkels af voor jouw seventies geïnspireerde bruiloft.

Tip 6. Trouw op maandag. De meeste gemeentes hebben een dagdeel in de week waarop gratis getrouwd kan worden.  Dat is alleen voor het ondertekenen van de papieren. De echte bruiloft geef je dan op vrijdag of zaterdag waarbij een vriend jullie op jullie manier in de echt verbindt.

Tip 7. De bruidstaart: Het aansnijden van de taart is een van de leukste momenten op een bruiloft, maar moet dat ook met een drielagige budgetbreker? Gemiddeld ben je vaak toch zeker wel 250,- euro kwijt aan je taart. Misschien heb je wel heel wat getalenteerde taartenbakkers in je vrienden en familiekring zitten. Vraag aan je moeder, je oma en je tante om allemaal een taart te maken in hun lievelingssmaak. En plotseling heb je een volle tafel met de meest persoonlijke taarten op je trouwdag.

Tip 8. Bespaar op de uitnodigingen. Ben jij grafisch een beetje handig of ken je iemand die een ster is in Photoshop? Maak gewoon je uitnodigingen zelf en verstuur ze via e-mail. (misschien nog eentje uitprinten voor oma). Of vraag een gratis mini-video aan. Hiermee kun je op echt originele wijze aankondigen wanneer de grote dag is.

Tip 9. Pimp your ride. Je kunt een luxe limo huren, maar het hoeft niet. Versier de auto van je ouders of huur een bakfiets en hang hem vol met bloemen. Of go mental en huur een trike (zo’n motor met drie wielen, kun je gewoon besturen met je autorijbewijs).

Tip 10. Nodig niet de hele stad uit. Tuurlijk is het heel leuk als de postbode en de oude buren van je ouders ook een uitnodiging zouden krijgen, maar het maakt je bruiloft wel onbetaalbaar. Hou het liever intiem. Met een gezelschap van 20 of 50 personen is ineens veel meer mogelijk. Misschien kunnen jullie nu wel dat huwelijk op het strand van Ibiza organiseren?

About the Author

Marieken Smeets

3 Comments

Lauren de Bruijn

Marieken,

Hartelijk bedankt voor je tips!

Ik ga straks trouwen en nu zijn we aan het organiseren van…alles! Ik kon me niet voorstellen dat er zoveel details zijn waarover je moet nadenken! Zelfs cupcakes en taartjes (ik denk dat wij toch onze oma zullen vragen dat zij een taart voor ons maakt net als dit artikel adviseert) ;)) Nu ben ik op zoek naar een ideale trouwlocatie omdat ik wil dat die gezellig en mooi eruit zal zien. Hopelijk zal ik iets geschikts straks vinden!

Reply
Marieken Smeets

Hoi Lauren,

Gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk. Er komt inderdaad zoveel bij kijken. Het beste is om dan de hulptroepen in te schakelen. Meestal vind de naast e familie het heel leuk om bij te dragen aan het huwelijk. Zo voelt iedreen zich betrokken en wordt het feest van iedereen. Waar gaan jullie trouwen. Ik weet misschien wel een trouwlocatie in de buurt.

Reply
Kiki Wals

Ik wist niet dat de meeste gemeentes een dagdeel in de week hebben waarop gratis getrouwd kan worden! Ik ga trouwen over een paar maanden, en ik denk dat maandag een ideale dag voor de bruiloft is 🙂 We hebben bijna alles geregeld, er is nog maar trouwlocatie te vinden. Bedankt voor het advies!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *